Д-р Ангел Кунчев: Не е възможно хората масово да се тестват за COVID-19

Д-р Ангел Кунчев: Не е възможно хората масово да се тестват за COVID-19 - E-Burgas.com

Не е възможно хората масово да се изследват за Ковид-19 . Къде в Европа има 7 млн. теста за ползване? Така д-р Ангел Кунчев отговори по bTV на предложението на двама мъже, завършили в Харвард, да се купят бързи и бавни тестове за всички български граждани и да се изследват.

Сами разбирате каква логистика и организация трябва да се направи за тази цел, при положение, че в момента основната задача е да опазим живота на възрастните. Към момента масово тестване няма да ни даде кой знае каква информация. Вместо да хвърлим такъв ресурс, ние сме поръчали 1 млн. тестове. Ще се тестват хора, което са на предна линия в борбата със заболяването-това са служители от МВР, РЗИ. Можем да увеличаваме тази бройка. Важно е да не се хвърля ресурса към теория, а към практиката. В МЗ сме събрали 19 фирми за различни тестове. Вчера МЗ на здравеопазването на Румъния подаде оставка, след като съобщи, че в Букурещ ще се тестват всички жители.

Свързани статии
Ивайло Мирчев: Време е да им кажем "довиждане" на ГЕРБ в големите градове Христо Иванов: Приемането на еврото гарантира забогатяване на страната 903 са новозаразените с ковид за последното денонощие Ангел Кунчев: Трябва да вземем мерки сега, за да не пълним пак болниците 643 са новите случаи на коронавирус 435 са новозаразените с ковид у нас Вирусолог: Коронавирусът не изчезва, продължава да мутира 321 са новозаразените с коронавирус Проф. Христова за ковид: Най-страшното вече е зад гърба ни Новите случаи на ковид у нас отново надхвърлиха 2000
Тагове
коронавирус българия
Коментари

Още от последните новини