Червено пико стана хит на наркопазара в Бургас

Червено пико стана хит на наркопазара в Бургас - E-Burgas.com
снимка: triviahappy.com

Тийнейджърите го разтварят в сокове и газирани напитки

Опасен наркотик, познат като червено пико, е най-новата дрога сред тийнейджърите по морето. От 2-3 месеца те си правели зловещи експерименти, разтваряйки го в сокове и газирани напитки, съобщава в. “24 часа”

Червеното пико е разновидност на метаамфетамините. То е изключително токсично, защото съдържа повече фосфор. Въпреки това деца на 14-16 г. го използват като начин да се забавляват. Новото пико се взема и от по-големи на партита и по дискотеки”, твърди бургаският психолог д-р Ивайло Димитров. Според запознати цената на червеното пико е като на обикновеното - 15-20 лв. за доза. “Само за 10-ина минути червеното пико “вдига” консуматора и го изпълва с енергия. 

“Само за 10-ина минути червеното пико “вдига” консуматора и го изпълва с енергия. Ефектът трае 6-8 часа, след това 2-3 дни човек се чувства неспособен да стане от леглото. Това е т.нар. афтър ефект. Тийнейджъри, взели пико, не могат да отидат на училище на следващия ден”, обяснява д-р Димитров. Пикото било най-харченият наркотик на купони. Заради стимулиращия му ефект го предпочитали и студенти, и таксиметрови шофьори. Криминалисти признават, че през последните 1-2 г. се е увеличил броят на производителите на пико. Обикновено това са младежи, които произвеждат малки количества, но си имат твърда клиентела сред тийнейджърите.

 

Коментари

Още от последните новини