Червените съветници искат два часа гратисен период пред МБАЛ

Червените съветници искат два часа гратисен период пред МБАЛ - E-Burgas.com

Общинските съветници от БСП настояват да бъде променена наредбата за паркиране пред бургаската болница. На изминалото заседание на местния парламент беше прието пред МБАЛ, паркингът да стане Синя зона, но да има безплатен гратисен период от един час. Групата на столетницата обаче настоява, времето за безплатен престой да бъде увеличен. И в докладна записка дават аргументи за това. Според БСП съветниците реалното време за предвижване от паркинга до поликлиниката, регистрацията, изчакване за преглед, самия преглед, както и правенето на изследвания (особено ако се касае за възрастни, бавно предвижващи се хора или болни деца) се изисква минимум час и половина. Затова те настояват гратисният период да бъде увеличен на два часа.

Както знаете да стане ли Синя зона паркингът пред МБАЛ предизивика бурни обеществени дебати. В анкета на сайта е-Бургас, близо 80% от хората не искаха там да има платен паркинг. През 2013 година беше направен опит от администрацията, пред болницата да има Синя зона. Набързо обаче това беше премахнато, по ред обективни и субективни приични.

Настоящото решение да стане паркирането пред болницата платено, общинска администрация аргументира с това, че било искано от много бургазлии, за да има ред там.”Това не е желание на жителите на града. Това е искане само от изпълнителния директор на МБАЛ д-р Матев”, беше категоричен общинският съветник Евгений Мосинов.

Ще бъде ли променен гратисният период за два часа безплатно паркиране, ще реши местният парламент на предстоящото заседание. 

Коментари

Още от последните новини