Бургазлийката Надежда Динева представя дебютния си роман „Орденът на скорпионите“

Бургазлийката Надежда Динева представя дебютния си роман „Орденът на скорпионите“ - E-Burgas.com

Романът "Орденът на скорпионите" е дебютната книга на бургазлийката Надежда Динева. Тя ще бъде представена на 19-ти август от 18.30 часа в зала "Петя Дубарова" на КЦ "Морско казино".

Това е книга с множество обрати, която фокусира вниманието върху вътрешния глас. С всеки изминал ред той кънти все повече в мислите на читателя и го насочва към надеждата. Онази надежда, която шепне, че не само ще има утре, а и то ще е по-хубаво. "Орденът на скорпионите" е завладяващ роман, който те кара да се гмурнеш в непознатото, а има и доста загадки, до които читателят трябва да достигне. Книгата няма аналог, иновативна е със своя сюжет и преплитане на обективната журналистика с фикцията.

"Орденът на скорпионите" е много приятна изненада. Интригуващата история, в която има и любов, се разгръща на фона на изключително богат контекст от актуални събития, в които са вплетени международната журналистика и мястото на жените в нея, миграцията, фалшивите новини, престъпността, недоволството от полицията и правосъдната система в различни държави... В центъра на този контекст е тероризмът с неговото "кърваво пиршество". Тук идва и най-голямата изненада в романа - кой е противникът на тероризма. Тъкмо неговият образ носи идеализма на младостта, носи посланието и надеждата на Надежда Динева, че хора и правителства могат да се обединяват за общи цели.

В романа са намерили място етичните предизвикателства към съвременната журналистическа професия, опасенията, че с "мобилността, високите технологии, напредналата икономика, комуникациите и ние като журналисти създаваме почва за "изявата" на псевдоиндивидуалисти, които носят само разрушение и трагедии".

проф. д-р Мария Нейкова, преподавател по международна журналистика в Софийски университет "Св. Климент Охридски".

Надежда Динева завършва Гимназия с преподаване на немски език "Гьоте" в Бургас. През 2010 година печели олимпиада по немски език към Немската служба за академичен обмен в партньорство с Посолството на ФРГ у нас. Завършва журналистика в Софийски университет "Св. Климент Охридски" с профил Международна журналистика.

В Германия участва в две международни програми за журналисти от редица европейски държави - през 2016 и 2018 година.

 

Живее в София и работи като репортер в онлайн медия.

Коментари

Още от последните новини