Бургазлии показаха отлични познания по екология

 Бургазлии показаха отлични познания по екология - E-Burgas.com

Загриженост за опазване на околната среда и отлични познания за разделното събиране и рециклиране на отпадъците показаха бургазлии по време на уличната викторина, посветена на екологични теми.

Играта с въпроси и награди е организирана на Община Бургас и се проведе в три последователни дни на Експоцентър "Флора" и при Часовника.

На атрактивен щанд, с много и интересни награди, отговори на поставените въпроси от сферата на разделното събиране на отпадъци и кръговата икономика даваха хора от различни възрастови групи, като преобладаващи бяха децата. Най-малките участници във викторината показаха ентусиазъм и богати знания. Акцентът на състезанието бе поставен върху процеса на преработка на отпадъци и извличането на енергия от тях.

Целта на събитието бе да се повиши общественото самосъзнание и информираност, свързано с управлението на отпадъците по адекватен на днешното време начин - а именно превръщането им в ресурс. То се проведе в рамките на Проект № BG16M1OP002-2.010-0034 "Закриване, рекултивация и мониторинг на депо за неопасни отпадъци - Братово", финансиран от Оперативна програма "Околна среда 2014-2020 г.", съфинансиран от Европейски фонд за регионално развитие.

Галерия
Коментари

Още от последните новини