Бургазлии избират Санкт Петербург и Москва за почивка

Бургазлии избират Санкт Петербург и Москва за почивка  - E-Burgas.com

Санкт Петербург ще бъде най-предпочитана дестинация за почивка на бургазлии тази година, защото вече има и самолетни полети от Бургас до там, което е много важно за бургазлии. Това Евелина Пулева, която е управител на туристическа агенция-Бургас, пред радио "Фокус".

 “Голям е интересът и към Москва, столицата на Русия. Русия набира скорост като предпочитано място за посещение от няколко години. Интересът към Албания също е много голям, от миналата година тя се оказва заместител на Турция за почивки. Предпочитано място за отдих на бургазлии остава и традиционно Гърция – островите Тасос, Корфу. Също така все повече се търсят и нови дестинации за там като остров Самотраки, който в момента набира скорост”, обясни Пулева.

По думите й бургазлии се насочват повече да почиват около България и Балканските държави и пътуванията до тези дестинации се осъществяват основно с автобус. “Почивките на Балканските държави са предпочитано място за пътуване заради по-ниската цена. Влияние оказва и това, че са по-близо до страната ни, както и че няма заплаха за сигурността”, отбеляза Евелина Пулева.

Коментари