Бургаският съд ще глоби ли депутат, заради обръщението „калинка“

Бургаският съд ще глоби ли депутат, заради обръщението „калинка“ - E-Burgas.com
137526320468726 До седмица Районен съд Бургас трябва да реши дали депутатът от БСП Лява България Атанас Зафиров дължи на шефа на „Слънчев бряг” АД Златко Димитров финансово обезщетение за това, че го е нарекъл „калинка”. Исковата молба е за 5000 лв., пише "24 часа". Димитров заведе гражданско дело след като Зафиров го подреди в списъка на "калинките", назначени от ГЕРБ.Скандалът избухна преди година, когато червеният депутат гостува в сутрешен блок на национална телевизия.

"Аз не съм крил, че съм общински председател на ГЕРБ-Несебър, но това не значи, че не съм компетентен да бъда изпълнителен директор на „Слънчев бряг” АД, работил съм дълго време на различни позиции в комплекса, както и в туроператорския бизнес", каза Златко  Димитров. 

Зафиров се представлява в съда от кантората на Евгений Мосинов, който е общински лидер на БСП. Основната теза на защитата е, че в понятието „калинка” е свързано с партийно назначение, а не с професионална некомпетентност.

Няма да коментирам преди решението на съда, заяви Атанас Зафиров. В разговора не съм назовал име, но след като той се е разпознал, нека да води дело, допълни той с уточнението, че репликата му за „калинките” е извадена от контекста.

Коментари

Още от последните новини