Бургаски журналисти показаха активност в семинар за българския език в БСУ

Бургаски журналисти показаха активност в семинар за българския език в БСУ  - E-Burgas.com

Бургаски журналисти от няколко медии показаха активност по време на семинар по проект „Българският език в няколко медии“, който се проведе вчера в БСУ.

Проектът е финансиран от Фонд „Научни изследвания“ на МОН и в него активно взеха участие журналистите Мария Стефанова от „Канал 0“, Тани Костадинов от „Грамофона“ и Иван Колев от „Флагман, които презентираха любопитни примери от социалните медии.

Преди тях проблематиката по темата и наичуните си изследвания презентираха членовете на екипа – доц. д-р Веселина Ватева, проф. д.ф.н. Калина Лукова, както и водещият семинара проф. д.п.н. Галя Христозова. Участваха още и журналистите Кирил Костадинов от БНР, Силвия Шатърова от „Черноморски фар“, Людмил Иванов от Е-Бургас, Десислава Георгиева и Бисерка Станчева от Черноморие БГ, Ирина Йорданова от Полиграф и Николай Недев от Компас.

На събитието присъстваше и президентът на БСУ проф. Петко Чобанов, както и други видни преподаватели.

Творческата активност на участниите към дискутираната проблематика доказа актуалната научна значимост и практическата полезност на проекта „Българският език в социалните медии“.

 

Галерия
Коментари

Още от последните новини