Бургаската "Фурия" поведе в най-престижната регата в света!

Бургаската

Бургаската яхта „Фурия“ в момента води в класирането на най-престижната презокеанска регата Остар/Тустар. Състезаващите се с нея ветроходци Михаил Копанов и Диан Зайков излязоха първи в надпреварата за екипажи от двама, съобщи сайтът „Вятър и Вода“.Състезаващите се с нея ветроходци Михаил Копанов и Диан Зайков излязоха първи в надпреварата за екипажи от двама, съобщи сайтът „Вятър и Вода“.

Остар е класическа регата за самотници, а вариантът Тустар е за екипажи от двама. Взимат участие наистина опитни ветроходци, които за да бъдат допуснати, трябва да направят сериозни квалификационни плавания. Маршрутът следва „северния път“ към Америка, където преобладават силни насрещни ветрове и сериозни вълни.

37- футовата „Фурия“ с екипаж Михаил Копанов и Диан Зайков малко по малко стопи преднината на иначе значително по-бързата Rote 66 (клас 40) с Уве Рьотгеринг и Ася Пайковска на борда. Най-накрая първата позиция на нашите състезатели, успяващи дотук брилянтно да разгадаят предстоящите ветрове и да изтискат максимума от датското Луфе 37, е факт .

Коментари

Още от последните новини