Бургас се обединява в помощ на треньора по баскетбол Галя Илиева в битката с тежка с болест

Бургас се обединява в помощ на треньора по баскетбол Галя Илиева в битката с тежка с болест - E-Burgas.com

На 23 юли, събота от 8.00 часа на лостовете до ресторант „Нептун“ на Северния плаж всеки жител или гост на Бургас има шанс до помогне на една млада жена и треньор по баскетбол да си върне обратно движението и нормалното ходене.

Организацията за закрила на българските граждани и спортните клубове „Xplosive gym“ и „PetrovsFit“ от Бургас се обединяват около благородната задача да съберат средства, нужни на Галя Илиева за лечението й. Началото на кампанията ще бъде поставено тази събота с благотворителна тренировка на открито.

Таксата за нея е 20 лева, а всеки, който се включи дава възможност за активност на Галя. „Ако не сте привърженици на масовия спорт и дори на спорта, можете просто да подкрепите инициативата със средства. Всеки лев ще бъде от полза за лечението на атлетката, която е прикована от едно от най-коварните заболявания – множествена склероза“, каза Бисер Русимов от ОЗБГ.

Диагнозата на Галя Илиева е поставена в Белгия през 2019 г. след години мъчение по болници. Днес обаче треньорът на школата „Чардафон – Орловец“ е изправена пред друго тежко предизвикателство – всяка година за лечението й са необходими близо 50 хил. лв. А животът й зависи не от здравната каса и осигуровките й, а от добрите сърца на хората, тъй като НЗОК не покрива лечението.

„Нека в този труден момент за Галя Илиева не я оставяме сама, а да направим всичко по силите си да дадем надежда и помощ. Всяка помощ сега е важна за нея. Нека заедно да я подкрепим на 23 юли, призоваха организаторите на събитието.

 

Или да направите директно дарение на банковата сметка:

IBAN: BG80BPBI79294053020802
BIC: BPBIBGSF
Банка: "Postbank" клон гр. Габрово
Титуляр: Галя Маргаритова Илиева
 PayPal: [email protected]

 

 

Коментари