Бургас измества София и Варна като център за лечение на ракови заболявания

Бургас измества София и Варна като център за лечение на ракови заболявания - E-Burgas.com

Онкото се разширява с две нови сгради и модерна техника за ранна диагностика за 8 млн. лв. 

Мащабни инвестиции се очакват в бургаския онкодинспансер през следващите 2-3 години, когато се очаква там да бъдат насочени близо 8 млн. лв. Това заяви кметът на Бургас Димитър Николов по време на представянето на Бюджет 2018 

За първи път в Бургас ще има модерен скенер за ранна диагностика на раковите заболявания. Лекарите ще имат възможността да работят с много прецизен апарат, който ще улавя раковите заболявания в най-ранен стадий, когато са по-малки от 1 мм. Това ще помогне за по-правилно третиране, лечение и най-вече за удължаване на живота на пациентите. Този скенер ще работи в нова сграда. 

Ще стартира строителството на втора сграда, където ще бъде поместена новата химеотерапия с ново оборудване. Ще бъде закупена 6D маса за 700 хил. лв., която ще даде възможност за извършване на прецизна радиохирургия, като пациентите вече няма да има нужда да ходят до София и Варна. 

Строителство на две сгради зависи от бързото приключване на процедурите на обявяването на двете обществени поръчки. Очаква се качеството на лечението в онкодинспансера да е съезмиримо по оборудване с това на софийските болници и дори и по-добро. 

Коментари

Още от последните новини