БТВ на тезгяха! Продават телевизията за 150 милиона долара

БТВ на тезгяха! Продават телевизията за 150 милиона долара - E-Burgas.com

bulsatkom-i-btv-se-pomiriha

Би Ти Ви е пред продажба за 150 милиона долара, очаква се съставяне на правителство, за да се финализира сделката! Това е най-горещият слух в медийните среди тези дни.

ПИК писа още в началото на юни, че собственикът на телевизията - компанията СМЕ, част от американският гигант "Тайм Уорнър", разпродава бизнеса си в Източна Европа. Освен Би Ти Ви на тезгяха са и телевизии от групата на СМЕ в Чехия и Румъния.

Според няколко независими източници Би Ти Ви е трябвало да бъде продадена още в средата на юни на консорциум от българска банка и могъща азиатска компания. Сделката обаче е пропаднала след фалита на КТБ - азиатците предпочели да се оттеглят заради нестабилния финансов пазар у нас и лошите икономически перспективи.

Сега обаче въпросната банка отново проявява интерес и е подновила офертата си към представителите на СМЕ. Твърди се, че в основата на операцията е миноритарният собственик на Би Ти Ви Красимир Гергов, който притежава ексклузивно право за покупка на всички акции.

"В телевизията повечето колеги са превъзбудени и притеснени. Истината е, че предпочитаме да е Краси Гергов, защото той е професионалист и предвидим играч. Освен това ни омръзна от революционния устрем на младежите от нюзрума, които фактически командват цялата медия в момента - Венелин Петков, Гена Трайкова, Ани Тодорова и сие", призна пред ПИК известен журналист от Би Ти Ви, пожелал анонимност по обясними причини.

Пак по негови думи - за да се случи сделка, е нужно и политическо одобрение от евентуален нов кабинет, доминиран от ГЕРБ.

ПИК

Коментари

Още от последните новини