БСУ домакин на 5-та областна олимпиада по информатика

На 23.03.2019г. от 9:00ч. в Бургаски Свободен Университет ще се проведе ежегодната Областна олимпиада по информатика и информационни технологии. За пета поредна година тя е инициирана от Фондация „Шанс за децата и природата на България“ и осъществена със съдействието на Център за млади таланти,направление Информатика и компютърни науки към Центъра по информатика и технически науки на БСУ и Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации, гр.Бургас. Олимпиадата има за цел да стимулира интереса към високите технологии и тяхното значение за съвременното образование, а също и да обедини усилията на училища, висши учебни заведения и институции, занимаващи се с изпреварващо развитие и усъвършенстване на умни, амбициозни и талантливи деца и млади хора в тази сфера.

Ученици от три възрастови групи: 4-ти до 6-ти клас; 7-ми до 8-ми клас и 9-ти до 12-ти клас на различни средни и основни училища от града и региона ще премерят сили и умения в сферата на ИТ технологиите - един от най-динамичните и бързо развиващи се сектори.

Участието е безплатно, организаторите канят всички деца и младежи от 4-ти до 12-ти клас от Бургас и региона с интереси в тази област да се включат в събитието. Записвания за участие се приемат до 18.03.2019 по електронен път на: https://competitions.codingburgas.bg/

Коментари

Още новини