БСП представи кандидатите си за кметове

БСП представи кандидатите си за кметове - E-Burgas.com

В две общини печелим местния вот на 100%. Това са Созопол и Карнобат, обяви при представянето на кандидатите за кметове Атанас Зафиров – член на ИБ на НС на БСП.

Бургаската структура на БСП представи днес кандидатите на БСП за кметове от областта. Областният лидер на партията Стойко Танков обяви, че в 11 от общините излизат със свои кандидати, а за други две все още се водят преговори за подкрепа.

Според бургаския депутат Атанас Зафиров в две от общините изборите ще бъдат спечелени от техни кандидати и това са Созопол и Карнобат.

"На тези избори имаме свобода да търсим всякаква подкрепа, с изключение на ГЕРБ. Бургас е трудна община за БСП, но смятаме че не е недостижима. Искам да ви уверя, че те имат пълната подкрепа и доверие на националното ръководство. Другото важно условие, това е качествени предизборни документи. Изготвените платформи  са много добри, те стъпват на  националната платформа, а тя от своя страна на нашия стратегически документ „Визия за България". ", допълни Зафиров.

Присъстващите кандидат-кметове също заявиха готовността си за провеждането на честна и открита предизборна кампания, като посочиха, че влизат в нея със самочувствие и увереност, въпреки очакванията им за люта и оспорвана надпревара. 

АЙТОС    -   ПЛАМЕН    ЧОЛАКОВ – на 60 години. Има висше военно     образование. Завършил е  ВНВУ „В. Левски" и Военна академия в Москва. Има и завършена специалност „Социология" в СУ. Работил е във военното поделение  в Айтос. Бил е началник на РУ- Руен и Карнобат. Семеен, с едно дете.

БУРГАС – НИКОЛАЙ ТИШЕВ -  на  44 години. Има висше образование.Завършил е „Икономика" в Свищов. Работил е в Пристанище Бургас-изп. директор. В момента е народен представител от ПГ на „БСП за България". Член на Комисията по транспорт и Комисията по бюджет и финанси.  Семеен, с две деца.

КАМЕНО -  ЦВЕТОМИР ПЕТРОВ -  на  38 години. Завършил е „Информатика" в БСУ. От 13 години  работи във фирма Деплан –ООД –Бургас. Два мандата е общински съветник в община Камено. Семеен, с едно дете.

КАРНОБАТ – ТОДОР БАЙЧЕВ – на 46 години. Има висше образование „Право". Адвокат по професия. Народен представител от ПГ на „БСП за България" . Член на Правната комисия и Комисията по вътрешна сигурност на НС. Семеен, с две деца.

МАЛКО ТЪРНОВО -  ГЕОРГИ БЪКЛЕВ – на 69 години. Има висше образование -  ВМЕИ –София. Работил и като енергетик в Лукойл –Бургас.През 2012 година се завръща в М.Търново. Председател е на тракийското дружество в общината. Семеен е, с 2 деца.

ПОМОРИЕ – НИКОДИМ  СТОЯНОВ – на 63 години. . Има висше военно     образование. Завършил е  ВНВУ „Г.Димитров" и Военна академия в Москва.Има и завършена специалност  „Политология" в ПУ. Работил в ГЩ на армията и като заместник-управител на военния санаториум в Поморие. Семеен, с две деца.

РУЕН – МАРИЯ СТАНЧЕВА – на 68 години. Има полувисше икономическо образование. В момента работи като секретар на кметство- Вресово. Семейна.

СОЗОПОЛ –ТИХОМИР ЯНАКИЕВ –на 47 години. Има висше образование - магистър по икономика. Работи в банка ДСК като мениджър на клон. Общински съветник в общината. Семеен, с три деца.

СРЕДЕЦ – ИВАН КИЧЕВ – на 59 години. Завършил е ВХТИ „Проф. д-р Асен Златаров". Известен състезател по волейбол.Играл  е за националния отбор на България. Работил е  като началник ГКПП- Пристанище –Бургас. Пенсионира се през 2008 г. по собствено желание. Има две деца.

СУНГУРЛАРЕ – ДИАНА  ГУРЕВА – на 51 години. . Има висше образование - магистър по педагогика. Работила е като учител. В момента е зам.-кмет на общината. Семейна,  с 2 деца.

ЦАРЕВО – ЖИВКО ЖЕКОВ -  на 54 години. Има висше образование ВМЕИ- Варна. Работи като управител на „Пасат –България" ООД –Царево.Общински съветник. Семеен, с две деца.

 

 

Галерия
Коментари

Още от последните новини