Бойко Борисов: Пикът на коронавируса ще е през септември

Бойко Борисов: Пикът на коронавируса ще е през септември  - E-Burgas.com

”Прогнозите са, че през септември някъде ще е пикът на коронавируса. Дай Боже, температурите да му повлияят. Но според големите институти в Европа няма да му повлияят.”

Това каза Бойко Борисов след извънредното заседание на Съвета по сигурността, съобщи Канал 3.

„Така че мерките, които виждате, изглеждат малко разхлабени от тези, които въвеждат другите държави, но ние първи ги въведохме, защото се очаква в един продължителен период.

А в този продължителен период, пак повтарям, убием ли производството, възстановяването на последиците ще бъде невъзможно.

Така че, да се мобилизираме, да сме крепки българи. Какво ли не сме преодолели, ще преодолеем и това.

Паникьосване, мистерии или изкупуване... Храни има. В България или Европа храни, консерви, хляб, брашно, запаси огромни. Нещо повече. Веригите са запасени за 30-40 дни напред големите складове. Само тези, които тръгват да се презапасяват, после ще ги хвърлят тези храни, щото... Храна има, вода има.”, допълни премиерът.

Свързани статии
903 са новозаразените с ковид за последното денонощие Ангел Кунчев: Трябва да вземем мерки сега, за да не пълним пак болниците 643 са новите случаи на коронавирус 435 са новозаразените с ковид у нас Вирусолог: Коронавирусът не изчезва, продължава да мутира 321 са новозаразените с коронавирус Проф. Христова за ковид: Най-страшното вече е зад гърба ни Новите случаи на ковид у нас отново надхвърлиха 2000 БАН: Броят на заразените е 4-5 пъти по-голям от регистрираните Ето кога сваляме маските
Тагове
коронавирус
Коментари

Още от последните новини