Бойко Борисов отново може да бъде предложен за премиер

Бойко Борисов отново може да бъде предложен за премиер - E-Burgas.com

Един от влиятелните хора в ГЕРБ обяви любопитна новина, свързана с първия човек в партията. Зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев допуска лидерът Бойко Борисов отново да бъде предложен за премиер, но не изключва ГЕРБ да излъчи и заместника му Даниел Митов, когото излъчи и в 45-ия парламент, макар и неуспешно.

"За всяка министерска позиция, дори и за министър-предстедател, имаме повече от един възможен кандидат. Това означава голям човешки ресурс. Даниел Митов беше номинацията ни за премиер в рамките на изтеклия парламент, възможно е отново да е той. Възможно е да е и титулярът на партията. Всичко зависи от куп фактори", каза Дончев пред Нова телевизия.

По думите му не ГЕРБ е в политическа изолация, а върви атомизация на политическия живот и никоя политическа сила не иска да работи с другите.

Помолен да направи оценка в каква степен санкциите на САЩ срещу шестима българи по закона "Магнитски" съсипват репутацията на ГЕРБ, Дончев отговори, че действието на САЩ отразява "дневния ред на обществото - това, което се коментира по медиите, улиците кьошетата". Според него "държавата търпи укор, че дневният ред на обществото очевидно не е станал в пълна мяра дневен ред на институциите". Дончев не разпозна лидера си Борисов като "настоящия политически лидер", подкупван от бизнесмена Васил Божков, който е един от санкционираните и сам свидетелства, че го е правил.

Дългосрочният ефект ще е, че всяка политическа сила ще е внимателна с кои изявени хора с високи доходи работи, заключи Дончев.

Коментари

Още от последните новини