Борисов обявява министрите днес, очакват се изненади

Борисов обявява министрите днес, очакват се изненади  - E-Burgas.com

Кои са новите министри от коалиционния кабинет на ГЕРБ и Обединени патриоти - това се очаква да стане ясно днес. Единственото сигурно към момента е, че Бойко Борисов пак ще бъде премиер. Вече стана ясно, че кабинетът ще има четирима вицепремиери и 17 министри.

Коалицията се събра вчера за финални решения. След срещата съпредседателят на Обединените патриоти Волен Сидеров посочи, че са уточнили състава на кабинета и остава да изяснят заместник-министрите.

Обединените патриоти ще имат вицепремиер, потвърди Красимир Каракачанов. Той добави, че в правителството ще има изненади, защото версиите, тиражирани в последните две седмици в медиите, били доста произволни.

Очаква се в четвъртък, когато изтича седемдневният срок на проучвателния мандат, бъдещият премиер Бойко Борисов да представи на президента Румен Радев проекта за коалиционен кабинет на ГЕРБ и "Обединени патриоти". След това държавният глава ще издаде указ, с който предлага на Народното събрание да гласува министър-председателя. Процедурата предвижда лично президентът да представи пред депутатите Бойко Борисов, а те да гласуват кандидатурата му.  
 
Борисов трябва да оповести структурата и персоналния състав на правителството. Церемонията в парламента ще е в 11.00 ч.

Коментари

Още от последните новини