Благоустрояват зоната за обществен достъп на порта с още 3,3 млн. лв.

Благоустрояват зоната за обществен достъп на порта с още 3,3 млн. лв.  - E-Burgas.com

Ремонтите ще обхванат територията между бъдещия Конгресен център и Тютюневата магазия

Пристанище Бургас обяви обществена поръчка на стойност от 3,3 млн. лв. без ДДС за комплексна благоустройствена среда за достъп до Зона за обществен достъп. Целта е да се изгради необходимата инфраструктура, свързана непосредствено с експлоатацията на Морска гара и Магазия 1, както и бъдещите сгради Конгресен център и преустройство на Тютюнева Магазия. Продължителността на изпълнението на поръчката трябва да бъде не повече от 180 дни. 

Ремонтите ще обхванат територията от края на 2-ро корабно място до кръговото пред хотел "Приморец", където се намират Магазия 1 и Тютюневата магазия, която в момента се ремонтира. Освен съществуващите сгради на територията е предвиден Конгресен център, намиращ се между Морска гара и сградата на Магазия 1.

От входа при кръговото пред хотел Приморец започва главната алея, по която се осъществява автомобилният достъп и достига чак до Яхт клуба.

В участъка от входа до фрегата до края на кейовата стена, от източната страна на главната алея е ситуирана велоалея с ширина 2м.От западната част на главата алея са проектирани паркоместа за автобуси и автомобили. Предвид големия човекопоток, проектът предвижда да се използват предимно материали с висока устойчивост и дълготрайност.

Целта на разработката е да се осигури транспортното обслужване, паркирането и цялостно облагородяване на района на 3-то и 4-то корабни места на Пристанищен терминал Бургас-Изток 1. Към улицата са проектирани прилежащи паркинги, които в участъка от км 0,160 до км 0+230 са за автобуси, а останалите, попадащи в зоната на Магазия 1 са за леки автомобили и са на местата на временно изпълнените с проекта за реконструкцията.

Паркоустройство и благоустройство включват обособяване на зелени площи, като площта на настоящата разработка е 6 662 м2 и 1 005 кв.м покривно озеленяване.

Всички прилежащи паркинги са предвидени с настилка за автобуси, тъй като при необходимост ще се използват за паркирани на изчакващи автобуси. Улицата е с ширина 4 метра и осигурява транспортния достъп до Тютюнева магазия. Паркинги 1 и 2 – паркинги за леки автомобили за общо 118 паркоместа, 6 брия. от които за хора с увреждания.   

Районното осветление обхваща осветление на пътните платна, велоалеята, пешеходните зони, корабните места и архитектурно осветление на сградите. 

 

Коментари

Още от последните новини