Бизон, питони и скункс са сред артистите на Цирк Иванов в Бургас /галерия/

Бизон, питони и скункс са сред артистите на Цирк Иванов в Бургас /галерия/ - E-Burgas.com
Снимки Татяна БАЙКУШЕВА

От няколко дни истинска цирков треска е обхванала жителите на бургасия комплекс Меден рудник. Малки и големи се редят на опашка за билети за представленията на Цирк Иванов. Шатрата му е издигната в централната част на комплекса и всяка вечер местата в нея са запълнени до едно. В програмата участват въздушни акробати, клоуни и змиеукротители. А също и африкански таралеж, бизон, виетнамско прасенце, пони, скункс,декоративен пор, няколко вида змии, сред които питон-албинос, игуана и тарантули. 

Артистите вече са истински звезди в Бургас. В детските градини малчуганите всеки ден обсъждат своите любимци сред животните и обясняват кой е най-смешния номер на клоуните. А билетите за представленията са изкупени за няколко дни напред.

Собственици на цирка и едни от главните герои в представленията са Христо и Десислава Иванови и тахната дъщеря-16 годишната Ани.

"Всичко, което сме създали е направено с много любов", разказва Десислава Иванови. Тя споделя, че големият интерес към програмата им се дължи може би на факта, че всеки дейтайл в изпълненията е обмислен и съобразвн със съвременните изисквания на зрителите. 

Младата жена разказва, че сред приоритетите им е хуманното отношение към животните, чиято дрсура се извършва в съответсвие със строги изисквания. "При нас няма да видите камшици или нещо подобно. Обучаваме животните чрез различни поощрения и така постигаме добри резултати", обяснява тя.

Актьорския състав е от 15 души, сред които има артисти от Киргистани и Украйна.

Планирано е циркът да остане в Бургас до седми май, включително. 

 

Галерия
Коментари

Още от последните новини