Бизнес и синдикати с общ протест срещу поскъпването на тока

Бизнес и синдикати с общ протест срещу поскъпването на тока   - E-Burgas.com

Бизнесът и синдикатите готвят протести срещу поскъпването на тока за индустрията от следващия месец, което ще бъде с до 60%. Това заяви председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев пред БНР, предава  Actualno.com.

"Направихме среща в Министерство на енергетиката, в която участваха и лидерите на работодателските, и на синдикалните организации, и ясно заявихме, че ако не се нормализира ситуацията - което значи да се промени начинът на работа на електроенергийната борса, да се увеличи предлагането на електроенергия, да се разследват спекулативни сделки на пазара на електроенергия, обявихме готовност за протести. Следващата седмица се събираме с работодателските организации и ще координираме действията си", каза Велев.
По думите му няма икономическа основа за един такъв скок на цените на електроенергията. И цените на производител на електроенергия са нараснали с по-малко от 5 на сто, а в същото време на нас ни се предлагат цени с 50% по-високи. Разликата очевидно е спекула, посочи той.
 

Коментари