Безплатно обучение по киберсигурност ще се проведе във Флората

Безплатно обучение по киберсигурност ще се проведе във Флората - E-Burgas.com

Безплатни лекции по киберсигурност ще се проведат в Експо център "Флора Бургас" на 10 юни от 13 часа. IT  конференцията "Киберсигурност у дома, във фирмата, в банката, магазина и на почивка - 2017" е еднакво полезна за специалисти и неспециалисти.

Мариан Маринов - Hackman ще изнесе лекциите:

- Ежедневни практики и препоръки за защита от кирбератаки;

- Киберсигурност при IoT  - може ли радиаторът да ни шпионира, някой да ни изключи бойлера или да ни блокира колата;

Валентин Русалийски ще говори по темите:

- Последни новости за Ransomware (криптиращи) атаки EternalBlue, WannaCry и други -  версии - практика и препоръки;

- Фирмената киберсигурност  - практика и препоръки;

Тъй като все повече фирми и граждани се оказват пострадали от криптоатаки, IT eкспертите ще засегнат в темите си актуалните "WannaCry ransomware", "EnglishmanDentist," "EsteemAudit" и "ExplodingCan", които са огромна заплаха. 

Преди тях основният вектор на атака беше по метода "хюман дизайн" - фишинг. Т.е. човек бива подлъган чрез пощата си - с линкове или прикачени файлове - да активира маскиран софтуер. Мислейки, да речем, че отваря снимка, потребителят активира няколко процеса едновременно, защото вътре в снимката или PDF файла, или друг прикачен файл, има вграден програмен код, който стартира зловредни процеси. 

Това води до една незабележима за антивирусните програми дейност, която се върши на компютъра и чрез която програмите на компютъра не биват засегнати, а само файловете, съдържащи документи - снимки, екселски таблици и файлове, генерирани от различни програми, в които човек влага труд, за да се създадат. 

Новите заплахи, използващи "изтекли" в нета програмни инструменти на американските спец служби, изискват не само поведенчески, но и сериозен системен отговор от страна на малките и средни фирми (дори и с един, два или три компютъра в офиса), които обикновено не разполагат със собствени специалисти, а разчитат на хонорувани такива. 

Допълнителна информация и програма можете да откриете тук:

http://www.it-burgas.com

Въпроси и препоръки - във фейсбук групата IT BURGAS!

IT конференцията по киберсигурност е втора поредна в Бургас. Поради големия интерес след първата, проведена през декември 2016 г., е организирана тази, на която някои от темите ще бъдат доразвити и ще бъдат включени нови.

Коментари