БЧК Бургас раздаде своите награди

БЧК Бургас раздаде своите награди - E-Burgas.com

По случай Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец- осми май, БЧК Бургас раздаде своите награди. Организацията направи щастливи свои членове, съмишленици, доброволци. Наградите получиха тези хора, които в бедствия и кризи са помагали безрезервно.

 

„Няма друга кауза, която по такъв безспорен и категоричен начин да обединява хора с различни професии и образование, с различна расова, национална, политическа и религиозна принадлежност. Ние насърчаваме всеки, който помага на уязвимите хора.”-каза заместник-областният председател на БЧК Женя Маринова.

 „Една от основните мотивации на всеки човек, решил да става доброволец, това е хуманността. А за да може да се помага ние трябва да бъдем неутрални, толерантни. Ние сме единни по света, нашите дейности са единни, ние водим от принципа-да помагаме. А днес искаме да кажем огромно Благодаря на нашите доброволци, на хората които помагат, на хората с добри сърца.”-каза директорът на БЧК Бургас Виолета Радева. И допълни, че не е лека задачата да се избере кой да вземе награда. Първо 13-те общини на Бургаска област излъчват номинирани, след това кандидатурите се обсъждат на Областно ниво и Националния съвет има последната дума кой ще вземе отличия. Като всяака една кандидатура е подплатена с аргументи.

А ето кой взе наградите на БЧК:

Кметът на Карнобат Георги Димитров получи звание „Заслужил  деятел на БЧК” за това, че е дългогодишен партньор на организацията и радетел за изграждане на позитивно отношение към проблемите към проблемите на уязвимите.

Такива звания получиха комисар Васил Василев-началник на ОУ ПБЗН, Тодор Йосифов-председател на НС „Младежки глас”, скулптурът Руси Костадинов, директорът на ОУ „Антон Страшимиров” Елена Начева, Недялка Илиева, Виолета Георгиева и Калина Наумова от Несебър.

Бяха удостоени със звания и младите доброволци от БМЧК.

За 42 години стаж като спасител беше награден с медал „Водно спасяване за заслуги” Иван Русчев. Такива отличия получиха и Веселин Ангелов, Величко Колчев, Венцислав калинов, Марио Иванов.

Събитието днес се превърна в истински празник. Малчуганите от детска градина в „Изгрев” и ученици от ГПАЕ ” Гео Милев” поздравиха доброволците, наградените и всички свързани с БЧК-Бургас.

Поздравителни адреси имаше от Областния управител Вълчо Чолаков, от кмета на Бургас Димитър Николов и от началника на ОУ ПБЗН Васил Василев.  

Галерия
Коментари

Още от последните новини