Българският спортен тотализатор стана на 63 години

Българският спортен тотализатор стана на 63 години - E-Burgas.com

На 12 май Български спортен тотализатор навършва 63 години предаде "Нова". През всички години от съществуването си СПОРТ ТОТО успешно изпълнява своята основна мисия – да подкрепя спорта у нас. За последните две години близо 100 млн. лв. от постъпленията на тотализатора са отделени за насърчаване на физическата активност и за спортните федерации у нас. Само през първите три месеца на тази година средствата, заделени за спорта, възлизат на близо 20 млн. лв.

Повече от шест десетилетия Български спортен тотализатор не спира да радва своите почитатели. С всяка изминала година спечелените суми от тото играчите стават повече. За последните две години – 2017 г. и 2018 г., общият размер на печалбите е 160 млн. лв., а за първото тримесечие на 2019 г. те са близо 20 млн. лв.

От 2017 г. досега тото милионерите в България са се увеличили с 12, като най-сериозен ръст в броя им има през 2019 г. През последните два месеца – март и април 2019 г., петима българи станаха по-богати с няколко милиона. На 10 март четирима спечелиха историческия джакпот от 9 501 430 лв. в играта „Тото 2 – 6 от 49“. Месец по-късно, на 7 април 2019 г., още веднъж падна милионният джакпот в „Тото 2 – 6 от 49“ и софиянката Соня Върбанова спечели 3 272 500 лв.

Предметните награди, които раздава в игрите си Български спортен тотализатор, също непрекъснато увеличават своята стойност и брой. От 2017 г. досега 117 участници са получили нови автомобили от игрите на СПОРТ ТОТО. За рождения си ден, тотото ще подари още един на някой от участниците в неделния тираж на играта „Тото 2 – 6 от 49“ и то без допълнителен залог. На 14 май в Бургас от 17:30 ч. на площад „Тройката“ поредният късметлия ще получи ключове за новата си луксозна кола от тотото. Пак по повод рождения ден на тотото в неделя, 10 извънредни печалби по 1000 лв. очакват участниците в „Тото 2 – 5 от 35“, отново без допълнителен залог.

„Повече от шест десетилетия Български спортен тотализатор не само е част от спортната история на България, но и успешно печели доверието на хората. От една страна, вече 62 години изпълняваме основната мисия на СПОРТ ТОТО и подкрепяме българския спорт, подпомагаме подготовката на спортистите, треньорите, обезпечаването с бази и съоръжения. По този начин, вярвам, сме част от българските спортни постижения и прославянето на България по света“, коментира по повод празника изпълнителният директор на Български спортен тотализатор Дамян Дамянов.

„Другата страна от работата ни е свързана с посрещането на високите изисквания на участниците в нашите игри. С всяка следваща година се стремим да им предоставяме по-добри и по-качествени услуги. Затова по повод 62-ия рожден ден на СПОРТ ТОТО пожелавам на всички участници в игрите му повече и по-многобройни печалби. Защото колкото повече постъпления в тотализатора, толкова повече средства и за българския спорт“, добави той.

За да отбележат рождения ден на тотото, на 12 май водещите от двата телевизионни екипа – Део и Марина и Цветан и Уляна, ще раздават автографи и подаръци, съответно в един от първите и в един от последните тото пунктове в София. Део и Марина ще приемат поздрави от името на Български спортен тотализатор в тото пункта на ъгъла на бул. „Джеймс Баучер“ и бул. „Черни връх“ от 11:00 часа до 12:30 часа, а Цецо и Уляна ще зарадват своите почитатели в тото пункта на площад „Македония“ от 13:30 часа до 15:00 часа. 

Коментари

Още от последните новини