България е договорила допълнителни дози от ваксините на „Пфайзер“ и „Модерна“

България е договорила допълнителни дози от ваксините на „Пфайзер“ и „Модерна“ - E-Burgas.com

Страната ни е договорила допълнителни количества от ваксините на „Пфайзер“ и „Модерна“. Дозите ще пристигнат в периода от март до юни. Това съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов във Варна, където даде старт на работата на последно поколение компютърен томограф в болница „Света Марина“ във Варна.

Здравният министър коментира още, че се ядосва, че темата с ваксините вече започва да се употребява политически. Проф. Ангелов увери, че вторите дози, на всички ваксинирани с първата, се пазят и ще бъдат направени.

В последните дни има повишено търсене за хоспитализация на пациенти, призна проф. Ангелов. Но места в болниците има, увери министърът. Има натиск най-вече в Кюстендил, следват Шумен и София.

С новата апаратура, която министър Ангелов представи днес, ще се разширят възможностите за диагностика на сърдечносъдовите и мозъчните заболявания, както и за изследване функцията на белия дроб.

Министърът благодари на всички, които работят в болницата. Той изтъкна, че това е лечебното заведение, поело най-много от пациентите, заболели от COVID-19 в Североизточна България.

Коментари

Още от последните новини