Айтоският зоопарк ще си има бебе пони

Айтоският зоопарк ще си има бебе пони - E-Burgas.com

Първо бебе пони в историята на айтоския зоопарк се роди в празничните дни покрай Великден, съобщи за НП управителят Росица Златева. "Момиченце е, дадохме му името Рая". Украската му е в бяло и кафяво, като тази на майка му", не крие радостта си Златева. И с право - раждаенто на пони в Зоопарк - Айтос се очаква поне от пет години. Надеждите бяха възложени на женската Габи и парньора й Вихър, но през годините на съжителството им, бебе така и не се появи в екоограждението.

Благодарение на добрата комуникация на Зоопарк-Айтос с останалите зоопаркове в страната, преди година и половина, от Шумен в Айтос пристигна женската Надежда - с надежда за потомство. Малко по-късно бременността й зарадва зоослужителите. Те положиха изключителни грижи, за да може гастролиращата майка да износи живо и здраво бебето. И нищо, че се роди през май, работниците в зоопарка вързали на вратлето му мартеница - за здраве и против уроки.

Сега, бащата Вихър се радва на компанията на двете женски Габи и Надежда. С бебето Рая, понитата в айтоския зоопарк са вече четири.

Коментари

Още от последните новини