Арт работилници отварят врати в Сарафово и Ветрен

Арт работилници отварят врати в Сарафово и Ветрен - E-Burgas.com

От следващата седмица детските градини в кв. „Сарафово” и „Ветрен” ще могат да се похвалят с нова извънкласна дейност – Арт и дизайн работилница. Родителският интерес към приложното изкуство и работа с материали е продиктуван от презентациите, които бяха направени в началото на година от хората стоящи зад проекта „Арт и дизайн работилница”.

„Опитваме се да популяризираме арт изкуството сред най-малките и да подтикнем родителите им да наблегнат на занимания, които насърчават творческото начало, себеизразяването, индивидуализма, чувството за естетика и внимание към детайлите. На презентациите децата показаха завидни умения в работата с материали, което се дължи на добрата работа на служители в градините. Ние ще се надградим тези умения на по-високо ниво и ще учим техники присъщи за арт творците.

През последните месеци получаваме много добра обратна връзка от директори на градини и родители, че децата посещаващи заниманията на арт и дизайн работилница са значително по сръчни, внимателни и показват личен подход към комбиниране на цветове и материали.” сподели ръководителят на работилницата Вили Станкова.

Екипът на работилницата си е поставил за цел да обхване най-голям кръг детски заведения в град Бургас, но интереса е голям и извън града и вече са разкрити работилници в Равда, Лозово, Долно Езерово. Вече от месец функционира работилница в с. Маринка.

Коментари

Още от последните новини