Арт инсталации красят брега на Атанасовско езеро /снимки/

Арт инсталации красят брега на Атанасовско езеро /снимки/ - E-Burgas.com

Арт инсталациите, създадени по време на пленера, който се проведе край на Атанасовско езеро в края на април, ще бъдат показани пред публика утре, 10 май (четвъртък) от 17.00 часа. Те са разположени по протежение на Пътеката на саблеклюна, обособена в резервата. Мащабните художествени конструкции от клони и тръстика са инсталирани непосредствено до езерото. Те се движат под въздействие на вятъра и са особено атрактивни за наблюдение когато в зоната има въздушни течения. Стари солничарски дъски, разядени от солената вода са послужили за създаване на скулптурен обект под формата на яйце. Идеята му е, освен като произведение на изкуството,  да служи и като артистично укритие за наблюдение на птиците.

На откриването ще присъстват и част от участниците в арт пленера - учениците от специалности „Сценичен костюм“ и „Рекламна графика“ от Национално училище за музикални и сценични изкуства „Проф. Панчо Владигеров“ в Бургас, които под ръководството на Добрин Атанасов, Любен Кулелиев – артпедагози от Център АЛОС и Калоян Минчев – техен асистент, са изработили мащабните художествени конструкции.

Инициативата е част от комуникационните дейности по проект „Солта на живота“ – организиране на пленери и изложби за Атанасовско езеро и се води от Българска фондация Биоразнообразие (БФБ) и Българското дружество за защита на птиците (БДЗП). Работата на Център АЛОС с ученици се осъществява като част от Образователната платформа за съвременно изкуство „Паралелни стъпки, паралелни пространства“.

Галерия
Коментари

Още от последните новини