Аптеки „Фаркол“ в подкрепа на екопродукти за по-чиста природа

   Аптеки „Фаркол“ в подкрепа на екопродукти за по-чиста природа  - E-Burgas.com

8 млн. тона пластмасови отпадъци годишно или 250 кг в секунда се изхвърлят в океаните на планетата. Звучи скандално, но като се замислим всеки един от нас ежедневно ползва и изхвърля пластмасови продукти. И това е така, защото няма как да ги избегнем. Пластмасата е навсякъде около нас - в опаковките на продуктите, които купуваме, в бутилката с вода, която пием, в чашата от кафеавтомата...

          Хората са все по-притеснени за околната среда, а борбата, която се поде срещу пластмасовите отпадъци вече е глобална. Това кара все повече производители и търговци да преосмислят бизнес стратегиите си, за да отговорят на нарастващите изисквания за продукти, незамърсяващи природата.

          Бургаската аптечна верига „Фаркол“ отдавна е заявила своята позиция в защита на околната среда. Аптеките използват биоразградими торбички,  изхвърлят отпадъците разделно, включват се в различни тематични акции. Затова сега изцяло подкрепят навлизането на повече продукти, отговарящи на стандартите за екокачество.

          Едни от най-новите артикули в асортимента им са екоклечки за уши и екочетки за зъби. В тях няма никаква пластмаса, състоят се само от естествени материали и са 100% биоразградими. Вместо пластмаса, клечките за уши са изработени от бамбук. Известно е, че той напълно се разгражда, без да замърсява природата. Освен това, избирайки бамбука пред дървесината, запазваме повече живи дървета. Памукът в екоклечките за уши пък е 100% чист биопамук. Дори опаковката им е от рециклириуем материал.

          „Според много независими изследвания, клечките за уши са сред най-честите пластмаси за еднократна употреба, замърсяващи нашите океани и въобще природата. Не всички клиенти са запознати, но обяснявайки предимствата на бамбуковите клечки за уши, болшинството избира именно тях“, споделя магистър-фармацевт Красимира Благоева – управител на аптека „Фаркол Славейков“. Важно е да се отбележи, че цените на екопродуктите са напълно съпоставими с тези на традиционните.

          В аптечната верига може да намерите също биоразградими четки за зъби. Моделите са с дръжка от бамбук и влакна от активен въглен. Освен, че почистват изключително добре зъбите, те по никакъв начин не замърсяват природата. Проучванията сочат, че ежегодно изхвърляме над 7 милиарда четки за зъби, което се равнява на 23 000 тона пластмаса, за чието разграждане са необходими стотици години.

          Нека припомним, че съставките на пластмасата са главно суров петрол, газ и въглища. Ако не искате тези замърсители да попаднат в природата, вдъхновете се за промяна и нека заедно се грижим за чиста околна среда, призовават от аптеки „Фаркол“.

 

 

Галерия
Коментари

Още от последните новини