Ако искате да карате, но бюджета ви е ограничен, ръкавиците втора ръка са идеални за вас

Ако искате да карате, но бюджета ви е ограничен, ръкавиците втора ръка са идеални за вас - E-Burgas.com
Източник снимка: unsplash.com

Знаете, че за да предпазите ръцете си от наранявания по време на каране се нуждаете от качествени мото ръкавици. Но бюджетът ви е ограничен и в момента не можете да си позволите покупката на нови ръкавици за мото езда.

Вместо да се натъжавате от липсата на средства или да се опитвате да карате без ръкавици, можете просто да потърсите мото ръкавици втора ръка .

Защо да се спрете на ръкавици за мото езда second hand?

Инвестицията в качествена мото екипировка, включително и в мото ръкавици не е никак малка и не всеки може да отдели достатъчно средства, за да се оборудва напълно. Спирайки се на ръкавици second hand (особено ако знаете на какво да обърнете внимание) ще се оборудвате с ръкавици от любимия си бранд на много, много по-достъпни цени.

За какво да внимавате, когато купувате мото ръкавици втора ръка?

Състояние

Тъй като купувате употребявани мото ръкавици първото, на което трябва да отделите специално внимание е какво е общото им състояние. Това е важно, тъй като начинът, по който изглеждат ръкавиците може да ви каже много. По общото им състояние можете да разберете дали предишният им собственик се е грижел добре за тях, дали са участвали в инцидент и други.

Затова не пропускайте да ги огледайте добре. Търсете следи от абразия по външната им част, спукани шевове, липсващи елементи и други. Погледнете вътре в ръкавиците и огледайте добре подплатата. Проверете дали не е скъсана, дали материята не е обезцветена от изпотяване и други индикации, че мото ръкавиците не са поддържани както трябва.

Шевове

От здравината и качеството на шевовете зависи дали в случай на падане ръкавиците втора ръка ще могат да предпазят ръцете ви от нараняване или ще се скъсат и няма да са ви от никаква полза. Ето защо, преди покупката задължително проверете здравината на всички шевове. Уверете се, че конците не са изгнили или скъсани. И никога не купувайте мото ръкавици, без значение нови или second hand, на които шевовете не са тройни.

Размер

Ръкавиците, които купувате не са моден аксесоар, а част от мото екипировката ви и те трябва да са ви удобни и комфортни, за да могат да защитят ефективно ръцете ви по време на езда. Затова е много важно те не само да са подходящи за стила ви на каране, но и да са в точния размер. И отново, имате ли възможност преди покупката сложете ръкавиците за мото езда и ги изпробвайте. За да са ви удобни, не трябва да са нито прекалено широки, нито прекалено тесни, а да прилягат комфортно на ръцете ви.

Коментари

Още от последните новини