8 дни Бургас в магията на конния спорт

8 дни Бургас в магията на конния спорт  - E-Burgas.com

Нощни паркури и атрактивни надпревари „drive and ride” на VII Национален турнир „Купа Бургас“ от 5 до 12 август

В продължение на 8 дни Бургас ще се потопи в магията на конния спорт. От 5 до 12 август на конната база в морския град си дават среща най-добрите родни състезатели и елитни участници от чужбина в надпревара за Купа „Бургас“. Националният турнир се провежда за 7-а поредна година и е сред любимите летни преживявания за бургазлии и гостите на курортния град.

Състезанието започва на 5 август /събота/ с вечерен встъпителен паркур. На следващия ден е Квалификационния турнир, на който ездачите ще трябва да преодоляват препятствия до 125 см. Най-добрите състезатели и носителят на Купа „Бургас“ ще бъдат определени на 11 и 12 август /петък и събота/. В междинните дни публиката ще може да се наслади на атрактивни нощни паркури. Те придават особена атмосфера на базата, а и е приятно заради вечерната прохлада. Конната база в Бургас е единствената в страната, на която могат да се видят паркури в тъмната част на денонощието. Надпреварите край бургаския бряг са уникални и с това, че са с 3 пъти по-голяма продължителност от останалите у нас.

Следвайки стремежа си всеки път да предлагат нещо ново на зрителите, тази година организаторите включват нов тип атракция. Как последователно се маневрира с автомобил и с кон между препятствия – това  ще може да проследи публиката в последния ден от състезанието. Атракцията се нарича „drive and ride” /шофиране и яздене/. В своеобразния слалом между препятствията, първо с кола, а веднага след това и с кон, ще се пуснат най-опитните участници. Зрелищното шоу ще бъде засичано по време и грешки, което ще определи победителите. „Това отива на празничния характер на турнира и е в тон с желанието ни да го направим още по-интересен за гостите“, коментира един от главните организатори на събитието Георги Базотeв, председател на бургаския клуб по конен спорт „Кан Крум“.

Общо 200 коне и състезатели ще се включат в надпреварата за Купа „Бургас“ тази година.  Освен целия български елит, в морския град ще дойдат и състезатели от Германия, Холандия, Швеция и др. В момента се потвърждават заявки на участници от Балканските страни. Голям интерес има от клубове от съседна Турция. Сред присъстващите ще е вицепрезидента на Европейската федерация по конен спорт и член на Управителния съвет на Световната федерация Арман Йозгьоркей.  

Организаторите - Българската федерация по конен спорт, община Бургас и ККС„Кан Крум“ тази година са привлекли известен роден коментатор, който ще приковава вниманието на публиката по време на майсторските изпълнения на ездачите. Гостите пък ще могат да се настанят удобно и да им се насладят в зоната за сядане, която това лято е покрита с тента, осигуряваща комфортна сянка и прохлада.

Повече подробности и актуална информация може да видите и във вейсбук страницата на събитието: https://www.facebook.com/events/117044632266231/?fref=ts

Галерия
Коментари

Още от последните новини