6 съвета при избор на часовник за Св. Валентин

6 съвета при избор на часовник за Св. Валентин - E-Burgas.com

С наближаващия ден на влюбените всички сме заети да търсим перфектния подарък, който да подарим на партньора си. Нека си признаем, нашата половинка винаги пита какво искаме, така че защо да не бъдем конкретни. Какво е единственото нещо, което всички искаме и което никога не ни стига - времето. И по конкретен начин, времето идва под формата на ръчен часовник. Тук даваме няколко съвета как да изберете правилния часовник.
Изборът на перфектния часовник за вас или за другите може да изглежда малко плашещ в началото. Мислите и страховете могат да се разраснат, като започнем с въпросите колко трябва да похарчим, трябва ли да изберем кожена каишка или метална верижка, спортна или официална визия трябва да има? Днес експертите на тема маркови часовници - www.Timebox.bg, са тук, за да ни посочат шест прости стъпки, чрез които ще се насладите на перфектния часовник или да предложите на другите страхотен подарък - времето.

1. Помислете първо за получателя.    

Преди да изберете да купите часовник за себе си или за някой друг, помислете внимателно за интересите, хобитата, стила или модната насока на този човек, харесвания и антипатии. Дали човекът е спортен ентусиаст, бизнес изпълнител, моден дизайнер или човек, който обича да се забавлява.Това трябва да повлияе на вида часовник, който ще изберете за тях.
•    Спортни часовници - Casio G-Shock 
•    За любители на модата - Emporio Armani
•    За бизнес личности - Hugo Boss
•    За творци и артисти - Michael Kors
•    За минималисти - Daniel Wellington

2. Определете бюджет.

Въпреки че познавате предпочитанията на човека, за когото искате да купите, пак трябва да помислите първо и за собствения си портфейл. Има часовници за всеки бюджет, независимо дали е 100лв или 5000лв. Може да сте от типа, който ще се охарчи малко повече, когато намерите точния артикул, но наличието на предварително представа за това, което искате да похарчите, е от решаващо значение. Няма нужда да прескачате към по-високи (или по-ниски) цени. Трябва да имате фокус.

 3. Проучете механизма и материалите на часовника.

Важно е преди да започнете да пазарувате, да разберете различните видове механизми за часовници и материали, защото това са фактори, които ще повлияят на цените, както и на стиловете. Часовниците с кварцови механизми (които изискват батерия) обикновено са по-евтини от механичните часовници с функция за самонавиване или ръчно навиване. По същия начин, часовниците, изработени от неръждаема стомана, често са по-достъпни от по-леките титаниеви и въглеродни благородни метали. Направете собствени изследвания, които ще ви помогнат да се въоръжите със знание.

4. Помислете за стиловете и функциите.

По-рано ви предложихме да помислите за получателя на часовника. Това е така, защото това е най-важната част от закупуването на часовник. Например, ако купувате за прагматик, който не се занимава с приспособления и функции, хубавият часовник с три стрелки с лесен за четене циферблат може да бъде най-добрия избор. Но ако той или тя е модна личност, помислете за часовници с цветни циферблати или необичайни форми на корпуса. Характеристиките също са важни. Например, ако купувате за спортен ентусиаст, може би хронографът (който се използва при измерване на междинни събития като плуване или бягане на спринт) може да е по-добрият вариант. Ако лицето е бизнес персона или пътешественик, функции като календари , двойните часови зони или световните таймери могат да бъдат от полза.

5. Помислете за името на марката.

Концепцията за марки е малко по-сложна. Но преди да прочетете допълнително, разберете това, че не е нужно да купувате конкретна марка часовници. Да знаете обаче за по-добрите марки и техните справедливи цени е полезно. Направете малко проучване онлайн, преди да направите покупката си. Ако купувате в достъпен ценови диапазон, по-големите марки, които са по-известни, може да имат по-силен приоритет. Когато стигнете до по-скъпите часовници, важи и личният вкус. Някои хора са много внимателни към марката и жадуват за доказан бранд, докато други не искат да вървят по утъпкан път и търсят по-малко известна марка.

6. Отпуснете се и се насладете на преживяването. Не забравяйте, че връщането винаги е опция.

Пазаруването на часовници не винаги е страшно и не е нужно да го правите сами. Посещението на оторизиран търговец на дребно или дори пазаруването онлайн на нови часовници може да бъде вълнуващо. Считайте го за ценен опит и не се страхувайте да задавате въпроси. Като цяло търговският персонал и онлайн консултантите ще се радват да помогнат и да предложат насоки. Когато купувате от реномиран източник, не забравяйте, че връщането винаги е опция. Ако човекът, на когото подарявате часовника, наистина не го харесва, връщането или замяната са често срещано решение.
 

Коментари

Още от последните новини