4 вида качествени роботи, които правят ежедневието ни по-лесно

4 вида качествени роботи, които правят ежедневието ни по-лесно - E-Burgas.com

https://unsplash.com/photos/R3KYh1a3xfU

Съвременният свят е много по-роботизиран, отколкото си представяме. Все повече хора избират да модернизират дома си, като вградят специални цифрови системи, които да го превърнат в устойчив и интелигентен. Това намаля емисиите от домакинствата, пести електроенергия и създава изключително удобство, а различни функции, като осветление, охранителни камери, климатици и др. са задвижвани чрез гласови команди или от смартфон.

Но дори и да не планирате създаването на такъв дом, все пак можете да се възползвате от няколко домашни робота, които вече са навлязли в ежедневието на много хора, за да ги улеснят и да им спестят време, работа и усилия. Тук ще разгледаме кои са тези роботизирани домашни уреди, в които си заслужава да инвестирате.

Кухненски роботи

Тези електроуреди са важни помощници в кухнята. Те комбинират в себе си функциите на няколко уреда чрез различните приставки, които имат. Например с едната приставка лесно и бързо ще нарежете зеле, цвекло, моркови и всякакви други зеленчуци, без навсякъде по масата да има остатъци и пръски. Друга приставка е предназначена за финото смилане на ядки. Някои от тях могат дори да месят тесто. В такива уреди лесно можете да правите крем супи, смутита, нектари и други. По този начин те съдействат за разнообразното и здравословно хранене на семейството.

Многобройните приложения правят кухненския робот незаменим уред за дома и ако още не сте се обзавели с такъв, обмислете да инвестирате в качествен кухненски робот. Сред най-добрите марки кухненски роботи са Heinner, PHILIPS и Bosch.

Прахосмукачки роботи

Те са предназначени да извършват работа по почистването или прахосмукаченето на къщата ви, което спестява много време и усилия. Можете лесно да направите необходимите настройки за почистване на дома ви през определени дни от седмицата и роботът ще се грижи автоматично за тази дейност, без да се притеснявате повече за мръсотията по пода. Някои прахосмукачки роботи са специално пригодени да почистват от косми на домашни любимци и по-сериозни замърсявания. Вградената навигация позволява на робота да маневрира между мебели и ефективно да почиства покрай тях и ъглите, както и да бъде управляван чрез смартфон и гласови команди.

Rowenta е една от най-известните и предпочитани марки прахосмукачки роботи. Такава прахосмукачка робот Rowenta можете да откриете в магазините Технополис или други големи магазини за домашна техника.

Роботи за почистване на басейни

Тези малки уреди работят по дъното и стените на басейните, както и по повърхността на водата, като почистват плочките от полепнала мръсотия, вакуумират боклуците от водата и я филтрират. Някои от тези модели са с възможност за седмично програмиране. Предлагат се с комплект от филтри - фини и ултрафини. Отлична марка роботи за басейни на българския пазар е Dolphin.

Робот за градината

Ако имате земя и искате помощ за работата в градината, роботизираната косачка е точно това, от което се нуждаете. Тя редовно ще коси тревата в градината и е много по-тиха от бензиновите косачки на съседите. Този робот работи на батерии, и когато зарядът му намалее, косачката сама се връща в станцията за зареждане, за да се презареди. Нещо повече, роботът е чувствителен към дъжд и се връща в първоначалната точка в случай, че завали.

Косачките лесно се конфигурират, за да “знаят” площта, която трябва да обхванат. Много от тези роботизирани косачки имат и защита против кражба. Най-добрите косачки са на Husqvarna и GARDENA.

Това са роботи, в които си заслужава да инвестирате през тази година, за да направите живота си по-спокоен и по-свободен от досадни задължения.

Коментари