30 нови случая на COVID-19 у нас за денонощието

30 нови случая на COVID-19 у нас за денонощието - E-Burgas.com
Източник frognews.bg

Още 30 души у нас са регистрирани с коронавирус за денонощие. От тях 16 са в София. Това стана ясно от редовния брифинг на Националния оперативен щаб. Така общият брой на болните става 611. От тях мъже са 341, а жени 270.

От новите болни 13 са настанени в болница. Броят на заразените медици става 33. 62-годишна лекарка е болна, но тя не е имало достъп до пациенти. Предполага се, че външно е прихванала вируса. Един мъж е починал на 72 години в Шумен с придружаващо заболяване карцином на белия дроб.

Относно изследването на полицаите Ангел Кунчев съобщи: "Изследвани са 1016 души полицаи. Средната възраст е 39 години. Това са хора с интензивни контакти. 1007 са с отрицателен резултат. Двама души са се срещали скоро с вируса, а  7 вече имат изградени антитела.  Това означава, че епидемията е под контрол, няма шанс още за масов имунитет". Експертът обясни, че в момента има и други вируси, защото миналата седмица той е имал лек фарингит.

Ген. Мутафчийски обясни: „Оздравелите са под опеката на личните лекари. Остават си вкъщи, защото изчистването на вируса не значи моментално спиране на всички симптоми. Дълго време остават последиците. Кашлицата продължава повече от 1 седмица.  Пациентите имат безсилие, дискомфорт. Американски колеги се интересуват от нашия опит. Презентирахме по-късно интубиране. Готви се такава публикация от американските колеги, в която ще обявят и нашия опит. Как ви звучи, че нямаме имунитет и разхлабване на връзките?! Няма данни за болните, които са изградили имунитет.

Карантиниране в този вид забранява плановата дейност.  Говори се за зелен коридор за бременни и ваксинация на малки деца след Великден, за възобновяване дейността на ДКЦ-та и стоматологичната помощ. Не се знае доколко време ще се борим с коронавирус. Трябва да се върнем към получаване на всеобхватна помощ". 

Свързани статии
Ивайло Мирчев: Време е да им кажем "довиждане" на ГЕРБ в големите градове Христо Иванов: Приемането на еврото гарантира забогатяване на страната 903 са новозаразените с ковид за последното денонощие Ангел Кунчев: Трябва да вземем мерки сега, за да не пълним пак болниците 643 са новите случаи на коронавирус 435 са новозаразените с ковид у нас Вирусолог: Коронавирусът не изчезва, продължава да мутира 321 са новозаразените с коронавирус Проф. Христова за ковид: Най-страшното вече е зад гърба ни Новите случаи на ковид у нас отново надхвърлиха 2000
Тагове
коронавирус българия
Коментари

Още от последните новини