22 септември - ден без автомобили в Бургас

22 септември - ден без автомобили в Бургас - E-Burgas.com

По повод 22 септември – Европейския ден без автомобили, част от Европейска седмица на мобилността, 13-22 септември 2020 на Община Бургас, ще се проведе шествие с алтернативни превозни средства (колела, тротинетки, ролери, скейтбордове и други).

Денят без автомобили е инициатива с френски корени и се чества от 1998 година насам. В много държави на този ден се затварят ежегодно целите централни части на големите градове.

Шествието в Бургас ще започне от „триъгълника“ зад ОУ „Коджакафалията“ - кръстовището на бул. „Стефан Стамболов“ и ул. „Цар Симеон I“.

Маршрутът е следният: бул. „Стефан Стамболов“, ул. „Славянска“, ул. „Михал Лермонтов“, ул. „Метрополит Симеон“, ул. „Славянска“, ул. „Софроний“, ул. „Цар Симеон I“ (обратно към старта кръстовището с бул. „Стефан Стамболов“).
Обиколките ще се провеждат по групи на всеки 30 мин. със старт в 10.00ч. А последната ще започне в 12.30.

Ще има 5 инфо пункта, на които нашите партньори ще разясняват важна за безопасността на пътя информация, както и любопитни факти относно цялостната концепция на Европейската седмица на мобилността - зелена и кръгова икономика, рециклиране, и т.н.

На всеки участник ще бъде даден „паспорт“ за печати. Преминавайки през пунктовете ще има задачата да отговаря на ключови въпроси, обвързани с тематиките на Деня. За правилните отговори ще получава печат. При приключване на обиколката всеки един предава обратно „паспорта“ си и се включва по този начин в томбола с награди.

 

Коментари

Още от последните новини