15-годишни ватерполисти от „Черноморец” мериха сили с мъжките отбори

15-годишни ватерполисти от „Черноморец” мериха сили с мъжките отбори  - E-Burgas.com

Достоен старт в новия състезателен сезон по водна топка записаха ватерполистите на „Черноморец”. В първото предизвикателство, преди началото на първенствата, бургаският тим участва в турнира за Купата на България – мъже.

В тазгодишното издание на надпреварата отборът на „Черноморец” участва предимно с млади състезатели. Двама от тях, родени 2002 г., и един 16-годишен направиха дебют при мъжете.

„Очаквахме по-спокойна година. След напускането на четирима от титулярите, национали в отбора, които избраха да се съсредоточат в средното си образование, в турнира играхме с млади състезатели и трима студенти. Въпреки трудностите, резултатите показват, че успяваме да поддържаме ниво. Участието ни в мъжкото първенство е показателно, че клубът има ресурс да понесе тежестта. Докато клубове от основни центрове – Враца, Кърджали ги нямаше. Ние успяваме, защото изградихме и съхранихме структурата на клуба. Необходимо е време младите да израснат. Жалко е, че по различни причини част от тях рано се демотивират и спират да тренират. Това е проблем в България, който се наблюдава във всички видове спорт. Като пример мога да посоча, че от 12 състезатели, родени 1999 г., останаха трима, на които в момента изготвям спортни характеристики за кандидатстването им в Харвард, Холандия,” коментира старши треньорът на „Черноморец” Петър Йонов.   

На басейн „Диана” в битка за трофея участваха  осем отбора. Освен „Черноморец” за златото спориха ЦСКА, „Комодор”, „Локомотив НН”, „Черно море”, „Славия”, „Аква спорт” и Левски”. В надпреварата липсваха вицешампионът КВС „Бургас”, „Ботев” /Враца/ и „Арда” /Кърджали/.

Купата на България спечели ЦСКА, който на финала победи „Комодор” /Вн/ с 9:6. Бившият носител на трофея „Локомотив НН” остана трети след успех с 8:5 срещу „Черно море”. За 5-ото място оспорван двубой изиграха „Славия” и „Аква спорт”. Двата тима завършиха с равенство 9:9, но при дузпите „белите” надделяха с 14:13.

Ватерполистите на „Черноморец” бяха категорични при победата си над „Левски” и след 13:4 заеха седма позиция.

Този уикенд започват първенствата в две възрасти – девойки до 17 г.и юноши до 19 г.

Коментари

Още от последните новини