112 ще праща SMS при бедствия

112 ще праща SMS при бедствия - E-Burgas.com

Новата единна платформа на националната система за спешни повиквания 112, ще предупреждава за възможни бедствия в района, в който се намираме. Известяването ще се извършвас чрез СМС-и или съобщениия, изпратени директно от мобилните оператори. Това заяви директорът на системата Добромир Цеков на отбелязването на Европейския ден на Единния европейски номер за спешни повиквания 112, пише Монитор.

Обновленията ще включват не само новия метод за известяване, но и ще модернизират начина за сигнализиране и работата на служителите. Те ще предоставят възможността за видео и текст в реално време, както и ще се подобри локализирането на хората в беда, за да се окаже по-прецизна и навременна помощ.

Новият начин за определяне на местоположението ще се осъществи с помощта на възможностите, които Google и Apple предоставят. Той ще работи дори когато GPS-а на телефона ни е изключен, но само когато позвъним на 112. От националната система за спешни повиквания увериха, че локализацията ни няма да бъде видима, когато не сме се свързали със спешния телефон. Нововъведенията ще включват и работа с единен електронен картон, възможност за чат с оператор и услугата e-call. В новата единна платформа ще се запазят и всички услуги, налични досега, включително и мобилното приложение, предназначено за хора със слухови/говорни увреждания, което бе пуснато за употреба миналата година.

Коментари

Още от последните новини