Зрелищни кушии в Приморско за Тодоровден

Зрелищни кушии в Приморско за Тодоровден - E-Burgas.com

С атрактивни конни надбягвания Приморско ще отбележи Тодоровден. Кушиите ще се проведат утре, от 11:00 часа на полигона до резиденция „Перла“.

И тази година в Приморско са подготвили интересна програма за деня на Св. Теодор Тирон, популярен още като Конски Великден. В нея ще се включат конете и техните ездачи, които ще покажат способностите си в две дисциплини. Основната надпревара ще е „надбягване с коне“, популярна като „кушия“. В нея състезателите, възседнали конете си, ще трябва да се надбягват на разстояние от 400 м. След това те ще премерят сили в дисциплината „теглене на каруца с товар“, където ще трябва да изминат определено разстояние за най-кратко време.

Ще се проведат и конкурсни надпревари, свързани с красотата на животните, тяхното поведение и грация по време на бягане.

Най-добрите ездачи ще си тръгнат със специални награди, а организаторите обещават много емоции за всички – и участници, и зрители.

Желаещите да се включат в надпреварата могат да се запишат на телефон 0884 73 62 95 (Илия Абрашев) или в деня на надпреварата до 9.30 часа.

Коментари

Още от последните новини