Зонта клуб - Бургас с нови инициативи в кампания против насилието над жени

 Зонта клуб - Бургас с нови инициативи в кампания против насилието над жени - E-Burgas.com

Кметът Димитър Николов подкрепи кампанията против насилието над жени на Зонта клуб - Бургас, като застана и зад идеята им за обявяване на 25 ноември за Ден на Зонта казва НЕ на насилието над жени в Бургас. Градоначалникът се срещна с президента на организацията Румяна Гюркян и лицето на кампанията актрисата Яна Маринова. На срещата присъства и председателят на ОбС - Бургас проф. Севдалина Турманова, която също е член на авторитетната организация.

"Поздравявам Яна Маринова за волята и смелостта да излезе с името и авторитета си в кампанията на Зонта клуб - Бургас. Специални адмирации и на бургаската организация, която е изключително активна и полезна в тази посока", заяви по време на срещата кметът Николов.

Тази година Зонта клуб - Бургас организира в подкрепа на жените, подложени на насилие, безплатен онлайн семинар под наслов "Ж" като ЖЕНА, не жертва".

Събитието стартира на 25 ноември, като е предвидено срещите да бъдат общо шест в платформата ZOOM от 16.00 до 17.00 ч. в определените дати.

В деня на събитието ще се публикува линк на Facebook страница: Zonta club of Burgas.

Въпроси могат да бъдат зададени на ел. поща или съобщение във ФБ: [email protected], или Facebook /Zonta club of Burgas.

Линк към събитието:

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1714725312024039&id=223291341167451

Зонта клуб е световна дамска организация със 101-годишна история, чиито мисии и каузи са насочени в подкрепа, грижа и предоставяне на възможности за развитие на женския потенциал и дух.

Зонта клуб - Бургас ежегодно осъществява кампании и дейности, свързани с борбата срещу насилието над жени, като тази година добавя в календара си онлайн семинара, съобразявайки се с епидемиологичната обстановка.

Мисията на Зонта клуб - Бургас е да подсигури психологическа, юридическа и хуманитарна помощ на жените, готови да поемат по пътя на промяната. За целта в събитието ще участват освен психологът доц. д-р Пепа Митева, водещ на събитието, и вдъхновителят на кампанията актрисата Яна Маринова, адвокат Яна Генчева, член на Зонта клуб - Бургас,  Женя Петрова - консултант в центъра по превенция на насилието.

 

Програма

28.11.2020

Моето самочувствие, моята увереност и мога ли да кажа "НЕ"?

Как да разчетем хората?

02.12.2020

"Колелото на живота" и потребностите - как да ги утвърдя    ?

05.12.2020

Моята НЕВРОГРАФИКА - проекцията на моя живот .

07.12.2020

"Ж - като ЖЕНА" образът на Жената с много лица - СИЛА, ЖЕНСТВЕНОСТ, ТАЙНСТВО, СЪБЛАЗЪН,САМОУВАЖЕНИЕ.

10.12.2020

И сега накъде? Въпроси и отговори 

Специализирана юридическа помощ - Зонта клуб Бургас

Представяне на Регионален център за превенция на насилието

Асоциация "Деметра" - добрите практики

Онлайн платформа "План Z",  в помощ на жените, подложени на насилие - представяне от Зонта Св. София http://www.planz.international/

Галерия
Коментари

Още от последните новини