Зелената зона отхапва ново парче от "Лазур"?

Зелената зона отхапва ново парче от

Жителите на блок 20 и 23 искат платен паркинг пред домовете си 

Зоната за платено паркиране в компекс "Лазур" съвсем скоро може да обхване два нови паркинга. За това настояват жителите на блоковете 20 и 23, които са внесли писмо в Общински съвет - Бургас.

Живущите там са станали жертва на познатия вече ефект на доминото, тъй като живеят точно на границата на "зелената зона", която свършва до ул. "Константин Величков". Така двата паркинга са се напълнили с чужди автомобили, чиито собственици не желаят да плащат за паркиране. Очаква се положението да стане още по-тежко през следващите месеци, тъй като активният летен сезон тепърва предстои. Поради тази причина хората от двата блока все по-трудно намират място за паркиране пред дома си и настояват проблемът да бъде решен с въвждане на платено паркиране. 

Към писмото е прибавена подписка на всички, които желаят двата блока да попаднат в обхвата на "зелената зона". Заявлаението ще бъде прегледано от три комисии към Общински съвет - Бургас - по "Правни въпроси", "Транспорт и морско дело" и "Обществен ред, сигурност и безопасност на движението". В случай, че бъде одобрено на комисиите, предложението ще бъде гласувано от съветниците в Общински съвет - Бургас. 

Коментари

Още от последните новини