Здравното министерство закупи нови 20 линейки, част от тях са за Бургас

Здравното министерство закупи нови 20 линейки, част от тях са за Бургас - E-Burgas.com

Здравното министерство закупи нови 20 линейки за седем града. Новината съобщи министър Костадин Ангелов. Автомобилите са предадени на центровете за спешна медицинска помощ в Бургас, Варна, Велико Търново, Пловдив, Русе, Сливен и Стара Загора 20 нови оборудвани линейки, съобщава БНТ.

Те са закупени в изпълнение на проект BG16RFOP001-4.001-0001 "Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ", финансиран по Оперативна програма "Региони в растеж 2014-2020".

Министерството на здравеопазването има сключени три договора за доставка, гаранционно и сервизно обслужване на общо 358 санитарни автомобила. До момента по проекта са доставени 280 автомобила. Остава да бъдат доставени още 120, от които 42 са високопроходими.

Инвестиционният проект за модернизация на спешната помощ се реализира на територията на цялата страна, като освен закупуването на автомобили, са предвидени строителство, реконструкция, ремонт, преустройство и подобряване на достъпа в 237 обекта от системата на спешна медицинска помощ. Отделна дейност по проекта предвижда модернизирането на всички помещения в структурите на спешната помощ с нови оборудване и обзавеждане.

Коментари

Още от последните новини