Започна работа новият парламент

Започна работа новият парламент - E-Burgas.com

Парламент

Започна работа 43-тото Народно събрание.

По традиция най-възрастният народен представител - за втори път това е Стефан Данаилов от групата на БСП лява България, три минути след 14 часа откри първото заседание на 43-тото Народно събрание с думите, че се надява този път да е по-добър орисник и този парламент да работи по-добре.

На шега социалистът посочи, че не е сигурен дали е за късмет или не, но отново той трябва да открие новия парламент.

„Дами и господа, ако в сърцата ни е останала дори капчица кръв, трябва да обединим разум и сили, само общите ни усилия могат да дадат плодове за общото ни бъдеще", посочи социалистът и изправен на крака прочете клетвените думи, а след него първо плахо, а след това по-смело се заклеха и останалите нови 239 депутата.

В 14.10 минути депутатите се заклеха и прозвуча Химнът на България, последван от Одата на радостта - Химна на обединена Европа в присъствието на президента Росен Плевнелиев, патриарх Неофит, много гости от дипломатическия корпус.

„Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се". С тези думи новоизбраните 240 депутати в 43-тото Народно събрание обещаха да работят за по-доброто бъдеще на страната ни.

Позитивните емоции в пленарна зала контрастираха със случващото се край парламента, където близо 500 души протестират срещу избора за депутат на Александър Методиев - Бат Сали от Кюстендил.

Коментари

Още от последните новини