Закопчаха двама иманяри в Руенско, търсели съкровището Алтън Стоян войвода

Закопчаха двама иманяри в Руенско, търсели съкровището Алтън Стоян войвода - E-Burgas.com

Пореден случай на иманярски разкопки в Руенска община / местността „Капан кая” в землището на с. Добромир/ бяха пресечени в резултат на активните полицейски действия на служители от отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас и Районно управление - Руен. 

Установено е, че иманярските набези са осъществявани в продължителен период от време / над един месец/, като са ползвани специализирани методи и техника. Задържани са двама мъже – 51 годишен мъж от Добрич / организатор на дейностите/ и 22 годишен молдовски гражданин / пребиваващ в България незаконно и извършващ грубата копаческа дейност/. 

Според думите на добричлията, двамата търсели съкровището на Алтън Стоян войвода, за което разполагали с информация от турски гражданин, живеещ в Република Турция. Той дал и точни сведения за мястото, отбелязано с „нишан”, където да стартират иманярските разкопки. Въпреки усилените действия на 51 годишния мъж и неговия помощник обаче до момента съкровище не е открито.

Двамата мъже са задържани за срок от 24 часа, като молдовския гражданин е ескортиран до ОДМВР – Варна, където в сектор „Миграция” е стартирала процедура по извеждането му от България / това е наложено, тъй като 22 годишния мъж преди да се прехвърли в Руенски регион пребивавал на варненски адрес/.

По случая е образувано досъдебно производство.
 

Коментари

Още от последните новини