Задържаха Йордан, който обра и запали къща в Камено

Задържаха Йордан, който обра и запали къща в Камено  - E-Burgas.com

По искане на Районна прокуратура – Бургас, съдът задържа под стража Йордан В., обвинен в кражба и палеж на къща, от която е откраднал чужди движими вещи

Той е обвинен за това, че в края на 2018 г., в Камено, от двуетажна къща и прилежаща към нея постройка, чрез проникване вътре през защитната ограда и повреждане на дограмата с отверка, отнел 300 лв. от три лица без тяхното съгласие.

Йордан е обвинен и за това, че умишлено запалил къщата (на стойност 72 000 лв.) чрез разливане на бензин по подовата настилка на две от помещенията на първия етаж на, като причинил вреди в общ размер на 40 215 лв.

Обвиняемият е задържан благодарение на отличните действия на служителите на ОД на МВР – Бургас.

Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че Йордан е извършил престъплението, в което е обвинен. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че обвиняемият може да се укрие или да извърши ново престъпление. Той мотивира тезата си с фактите, че обвиняемият има предходни осъждания за кражби, закана за убийство и противозаконно отнемане на МПС, а също така по делото е налична справка, от която е видно, че Йордан В. е изтърпял повече от 6 години ефективно наказание „лишаване от свобода“, като е излязъл от затвора през февруари 2018 г. В Република Гърция е осъден за извършване на кражба, грабеж и незаконно притежаване на оръжие, а въз основа на престъпната си деятелност е доживотно депортиран от Република Гърция.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража Йордан.

Определението на Районен съд – Бургас подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.

Коментари

Още от последните новини