Задържаха лихвар в Приморско, взимал дебитните карти на клиентите си

Задържаха лихвар в Приморско, взимал дебитните карти на клиентите си  - E-Burgas.com

Кредиторът нападна свой длъжник и така привлече вниманието на полицията върху себе си

49-годишен мъж, отпускал нерегламентиран кредити, е задържан от полицията в Приморско.

Лихварят е бил разкрит след инцидент между него и 35-годишен клиент, на когото той опуснал кредит в размер на 2000 лв. До скандала между тях се стигнала след неплатена месечна парична вноска в размер на 240 лв. 

След физическата саморазправа 35-годишния мъж бил принуден да даде дебитната си карта с ПИН-кода към нея. Своевременно реагиралите на сигнала за инцидента полицейски служители от Районно управление – Приморско установили извършителя на лихварската дейност, като извършили претърсване в управлявания от него л.а. "Ауди А 4", като намерили и иззели седем дебитни карти, тефтер и бележки от банкомати, имащи отношение към извършваната престъпна дейност.

Установени са множество свидетели, които заявявили, че 49 годишния мъж им предоставял парични суми срещу лихва, а в залог вземал дебитните им карти.

Кредиторът е задържан за срок от 24 часа. За осъщественото изнудване на 35 годишния мъж от Приморско е образувано бързо полицейско производство, което е докладвано в Районна прокуратура – Царево. След събирането на достатъчно доказателства предстои отделяне на материали и изпращането им в Бургаска окръжна прокуратура по отношение извършваната лихварска дейност. Работата по случая продължава от служители на Районно управление - Приморско. 

Коментари

Още от последните новини