За втори път арестуваха германеца с пожарната-кемпер на плаж Алепу

За втори път арестуваха германеца с пожарната-кемпер на плаж Алепу  - E-Burgas.com

Има опасност чужденецът да лежи в затвора, а кемперът да бъде конфискуван

За втори път в рамките на едно денонощие бе арестуван германския гражданин с пожарния автомобил, пригоден за кемпер, съобщава БНТ. Чужденецът навлезе с превозното средство на плажната ивица на Алепу, като разора дюните в защитената зона и затъна в пясъка. 

Днес той е задържан повторно, заради потъпкване на пясъчните дюни и отказ отново да изпълни полицейско разпореждане. И за двете престъпления се предвижда затвор или глоби в размер на няколко хиляди лева. Възможно е кемперът също да бъде конфискуван.

След като в сряда вечерта пожарна, преправена на кемпер, влезе на дюните на Шофьорския плаж и затъна, днес действията по нейното отстраняване от ивицата продължиха. Сутринта шофьорът, който беше задържан за 24 часа и впоследствие освободен, дойде на плажа със своята приятелка.

Двамата германци са направили самостоятелен опит да преместят тежката машина от плажа.

Полицейски служители пристигнали на място, за да констатират нарушаване на защитените зони в местността "Алепу".

"Наложи се да преустановим движението му, беше му разпоредено да спре автомобила, да слезе от същия", обясни ком. Неделчо Рачев, началник "Охранителна полиция" към ОДМВР-Бургас.

34-годишният шофьор обаче отново се държал агресивно с органите на МВР, отказал помощ по изтеглянето на машината, както и да подпише съставените му актове за нарушения.

За втори път шофьорът ще остане в ареста за 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство.

Коментари

Още от последните новини