За Международния ден на белия бастун Община Бургас представя поредната си инициатива за равен достъп на всички

За Международния ден на белия бастун Община Бургас представя поредната си инициатива за равен достъп на всички - E-Burgas.com

Международният ден на белия бастун е прекрасен повод за равносметка на постигнатото през изминалата година и споделяне на новостите по отношение осигуряването на равен достъп за пълноценен и независим живот на хората със зрителни увреждания.

В изпълнение на своите дългосрочни цели Община Бургас се стреми да създава удобства в полза на общността по най- актуалните теми от дневния ред на обществото.

На вашето внимание представяме мерките, касаещи предстоящите на 29 октомври избори за органи на местно самоуправление. На официалния сайт burgas.bg в секция „Местни избори за общински съветници и кметове 29 октомври 2023“ вече е налична подсекция „Незрящи“. В нея в достъпен текстов и аудиоформат са публикувани всички кандидати, които ще се борят за общественото доверие на бургазлии. Звуковото съдържание е създадено с помощта на професионален говорител. Специално внимание е обърнато на използването на по- стари устройства с неактуализиран софтуер, особено по- отношение на екранните четци за различните операционни системи. В деня на изборите пред всички 35 избирателни секции с осигурен достъп за лица с намалена подвижност ще има и табла, водещи към специалната секция на интернет страницата.

Екипът на Община Бургас се надява, че по този начин ще повиши информираността на хората със зрителни увреждания.

Коментари

Още от последните новини