YouTube замрази временно акаунта на Доналд Тръмп

YouTube замрази временно акаунта на Доналд Тръмп - E-Burgas.com

Администрацията на YouTube премахна във вторник последното видео и замрази за седмица възможността да се публикуват видеоклипове и да се излъчва съдържание от официалния акаунт на президента на САЩ Доналд Тръмп. Това съобщи сайтът Аксиос, като се позова на съобщение от хостинг платформата, предаде ТАСС.

Мярката е взета "след внимателна проверка и в светлината на опасения във връзка с постоянната възможност от поява на насилие", се казва в изявлението на YouTube.

Мотивирайки се с риска от провокация на насилие, платформата за видеосподеляне е блокирала и възможността да бъдат коментирани клиповете, останали на канала на американския лидер.

По-рано Туитър отстрани за постоянно Тръмп от своята микроблогова платформа, като се позова на "риск от по-нататъшно подстрекаване към насилие" след щурма на Капитолия във Вашингтон от привърженици на президента.

Тръмп бе лишен и от възможността да пише във Фейсбук и Инстаграм, докато още е на поста. Компанията Епъл временно премахна от своя магазин за мобилни приложения микроблоговата услуга Парлър, популярна сред привържениците на сегашния държавен глава, напомня ТАСС.

Коментари

Още от последните новини