Ясни са предприятията, амбицирани да грабнат отличията на BURGAS BUSINESS AWARDS 2024

Ясни са предприятията, амбицирани да грабнат отличията на BURGAS BUSINESS AWARDS 2024 - E-Burgas.com

Организаторите на BURGAS BUSINESS AWARDS 2024 разкриха кои са фирмите, които са амбицирани да спечелят отличията в категориите за предприятия на предстоящата церемония по награждаване на бургаския бизнес. Журито ще оценява номинираните участници в две категории – „Предприятие с принос“ и „Иновативно предприятие“. Първата ще противопостави лидери в своите сфери, компании със значителен принос за регионалната икономика.

„СИГМАТЕК“ ЕООД е една от иновационните компании на глобалния пазар Repair and Overhaul (MRO) в областта на нанасяне на специални покрития, ремонт, научно-технически изследвания и разработки на детайли за авиационни и промишлени турбини.

Предприятието е създадено в края на 2017 година и към настоящия момент разполага с две производствени площадки в региона - в село Дебелт и в „Индустриален и логистичен парк – Бургас“ АД. На обща площ от 14 000 кв.метра е разположено най-ново високотехнологично оборудване.

Разработените от специалистите технологични процеси позволяват да бъдат възстановени най-сложните и високонатоварени части от турбините, давайки им „втори живот“. Като резултат се достига до продуктови иновации, които нямат аналог в страната.

Силният екип на компанията работи по най-високите международни стандарти на аерокосмическата индустрия и в нейния портфейл от поръчки личат имената на световни лидери в отрасъла, като Honeywell Aerospace (США), 5iemens Energy (Швеция), Kawasaki Heavy Industries (Япония), ТО5 (Сингапур), Pratt & Whitney (США) и др.

„Мегатрон“ ЕАД е официален представител в България на водещи световни производители на строителна, земеделска, горска и градинска техника от брандовете Bobcat, Develon, John Deere, KUHN. От създаването си  през 1998г. компанията не спира да се развива и да добавя нови направления към своя бизнес, оставайки вярна на мисията си да доставя водещи технологии от лидерите в индустрията и да предлага на клиентите си най-надеждните, ефективни и рентабилни решения.

Търговско-сервизният комплекс на Мегатрон в гр. Българово е построен през 2018 г. върху парцел от 15 000 кв. м. и е първият обект на територията на новия Индустриален парк на града. Сградата е с разгъната застроена площ 2000 кв. м. с обособени шоурум, офиси, конферентна зала, голям склад за части и сервиз, оборудвани по най-високите световни стандарти. В Мегатрон Българово работят 25 човека в отдели продажби, сервиз и следпродажбено обслужване.

Компанията има ясна визия и стратегия за своето бъдеще, разширявайки портофолиото си от иновативни продукти и услуги.

В категория „Иновативно предприятие“ претендент за отличието отново ще бъде „СИГМАТЕК“ ЕООД, а другият номиниран участник, е новооткритата и най-модерна в България Анаеробна инсталация за преработка на разделно събрани биоразградими отпадъци. Тя разполага с капацитет за преработка на 30 хил. тона отпадъци годишно. След влизането ѝ в експлоатация това количество вече не се депонира в регионалната клетка и ще се предотврати нейното запълване, а тя в момента се използва от 9 общини. Другата полза от инсталацията е намаляването на отделяния в атмосферата биогаз метан, който е парников. Това оказва положително въздействие за опазването на околната среда. Инсталацията обслужва общините Бургас, Поморие и Несебър.

Междувременно, организаторите на BURGAS BUSINESS AWARDS 2024, са подготвили и Отличие за иновативно предприятие в развитие, което ще бъде връчено на „ИНТЕРНЕШЪНЪЛ АРМОРД ГРУП“. Световноизвестният бранд, който строи база в региона,  e производител на бронирани превозни средства с повече от 25 годишен опит и експертиза в областта на проектирането, инженеринга, създаването на прототипи и производството на висококачествени бронирани военни и тактически превозни средства.

Инвестиционният проект се отнася до изграждането на ново предприятие в община Бургас, което ще произвежда бронирани машини за армия, полиция, специални сили, банкова индустрия и специализирана техника. Същността на инвестиционното намерение е да бъде пренесена в България технология, високотехнологично производство и ноу-хау, свързани с производство на високопроходима бронирана военна техника, която е сериозен конкурент на пазара на военна техника в целия свят.

Потребители на бранда са НАТО, армията на САЩ, правителствата на Индонезия, Малайзия, Виетнам, Пакистан, Бахрейн, Индия, Обединените нации, полицейските сили на Бангладеш, въоръжените сили на Катар, ОАЕ и др.

Избирането на победителите и връчването на отличията ще се случат в паметната гала вечер на 25 април, от 19:00 ч в конферентния център на хотел „България“.

Галерия
Коментари

Още от последните новини