Winbet Прогноза - Манчестър Сити ще търси задължителна победа срещу Астън Вила

Winbet Прогноза - Манчестър Сити ще търси задължителна победа срещу Астън Вила - E-Burgas.com

В ранния съботен мач в Премиършип шампионите от Манчестър Сити имат наглед лесна задача срещу гостуващия Астън Вила. „Гражданите“ обаче играха и мач в Шампионската лига през седмицата, така че наглед лесното домакинство може да се окаже по-трудно препятствие пред Пеп Гуардиола и неговите момчета. Ранният час на мача, 14.30 българско време в събота, може да се окаже неудобен за познавачите на английския футбол. Родният букмейкър Winbet обаче ще ви осигури най-добрите коефициенти за всички мачове във Висшата лига дори и да сте в движение. Нужно е просто да потърсите ключовите думи „Winbet mobile“ или „Уинбет мобиле“ през мобилното си устройство – достъпът до сайта на букмейкъра е само на един клик разстояние.

Възпитаниците на Гуардиола скъсиха дистанцията до водача Liverpool само до 6 точки през миналия кръг. „Мърсисайдци“ се добраха само до реми срещу неочаквано бойкия тим на Манчестър Юнайтед, а Сити пречупиха като гости Кристъл Палас. Домакините от Палас тъкмо се бяха окопитили и поглеждаха към вратата на шампионите в края на първата част, когато устремът им  беше прекършен от бразилеца Габриел Жезус. Той се възползва от  брилянтен пас в наказателното поле на Бернардо Силва от десния фланг и откри резултата в края на първата част. Гостите се възползваха от нокдауна на Палас и довършиха работата си с втори гол само 2 минути след това. Испанецът Давид Силва завърши красива многоходова комбинация и резултатът стана 2-0 в полза на Сити. Това се оказа и последното попадение в срещата.

Победата беше четвърта в последните пет срещи във Висшата лига за Ман Сити. С ценните точки „гражданите“ се реабилитираха частично пред феновете си за срамната загуба вкъщи от Уулвс в предния кръг. Домакинството на Вила естествено ще бъде гледано под лупа и Гуардиола е наясно, че не бива да допуска ново подценяване на противника в никакъв случай. За негово съжаление обаче лазаретът все още е доста пълен. Лерой Сане продължава да лекува контузия на Ахилеса и е аут поне до края на годината. Дефанзивната линя може да бъде подсилена от Кайл Уокър и Николас Отаменди, които тренират вече тренират с отбора. Двамата обаче все още не са възстановени на 100 % процента, а Олександър Зинченко също е под въпрос заради вирусно заболяване.

Гостите от Астън Вила със сигурност ще излязат на „Етихад“ окрилени от обрата, който сътвориха срещу гостуващия Брайтън в миналия кръг. Отборът от южния бряг се оказа костелив орех и поведе срещу Вила с гол на Адам Уебстър в 21-та минута. Момчетата на Дийн Смит обаче съвсем не мислеха да се предават и достигнаха до изравнителен гол чрез Джак Грийлиш в добавено време на първата част. Последните минути отново донесоха радост и пълен обрат с победния гол на Мат Таргет в 94-та минута. Победата беше третата за Вила в последните 5 кръга и ги издигна до 11-то място в таблицата с актив от 11 точки и голова разлика 15-13.

Победата на „гражданите“ е логична и Вила надали ще имат достатъчно късмет, за да я избегнат. Все пак не бива да се забравя ангажираността на Сити в Шампионската лига през седмицата. В тази ситуация може да се допусне, че домакините ще бъдат по-пестеливи в усилията си, след като поведат с гол или два в резултата. Под 4 гола азиатска линия в мача се предлага на коефициенти около 1.85 – 1.90  и е една много добра опция в този мач.

Коментари

Още от последните новини