Всичко е под контрол? България е първа в света по активни случаи спрямо населението

Всичко е под контрол? България е първа в света по активни случаи спрямо населението - E-Burgas.com

Няма по-малка държава от нашата, която да има толкова много заразени в момента

55,716 са към днешна дата активните случаи на Covid-19 в България, като само за вчера броят на новозаразените скача с 4390 нови случая. 

Това отрежда на България 24-то място в целия свят и на 14-то място в Европа по брой на активни случаи към този момент. Важно е обаче да се отбележи, че голяма част от страните, които са пред България в класацията с население няколко пъти по-голямо от нашето. Например 23-то и 22-то място се полагат на Ирак и Колумбия, които са съответно с 40 и 51 млн. души население. На практика в класацията няма по-малка държава от нашата, която да има толкова много активни случаи на Covid-19.

С по-лоши резултати на глава от населението от България са само Швейцария и Чехия, които имат по-голям брой заразени при малко по-голямо население от нашето.

Зад нас в класацията остават държави като Турция с 45,800 активни случая на 84 млн. души население и Индонезия с 53,846 активни случая на 274 млн. население на страната.

Относно смъртността страната ни също не се справя много добре през последните седмици. В момента България е на 49-място в целия свят по смъртност като на 1 млн. души население се падат 267 смъртни случая. Тенденциите са обаче тези цифри да растат през следващите дни, което да ни отреди по-предно място в класацията. 

 

Анкета
Коментари

Още от последните новини